NIEUWS

KLA4, fris logo-ontwerp wordt goed gebruikt

Het logo wordt enthousiast gebruikt op verschillende manieren. Het logo is bijvoorbeeld al ingezet op veiligheidshesjes, op zwarte T-shirts en nu hangt het ook groot op de school.

Omdat ik achter de school woon en er geregeld langs loop of rijd geniet ik enorm van het logo op de buitenkant van de school. Daar ben ik heel trots op. Want wanneer zie je een eigen creatie groot op een gebouw in de wijk waar je woont? Niets is leuker dan je eigen grafische ideeën steeds weer te zien. Op wat dan ook.

VSOP Patiënteninformatie zeldzame ziekten compleet

Het is een feit, de 5 geplande Patiënteninformatie klappers voor het VSOP zijn gemaakt en vormen met elkaar een prachtige set.

Via deze link kun je de klappers openslaan en van binnen bekijken:

Een moeder van een patiënte met Neurofibromatose reageerde via de NF patiëntenvereniging naar het VSOP, ze was erg blij met de klapper:

Hartelijk dank voor de map patiënteninformatie. Wat een heldere, begrijpende en beknopte informatie. Wat fijn dat dit nu beschikbaar is. Wat hadden wij het fijn gevonden om zo’n map tot onze beschikking te hebben toen wij bijna dertig jaar geleden de diagnose bij onze dochter kregen. Toen hadden we alleen een boek met zulke afschrikwekkende foto’s en informatie dat ik het al snel weglegde. Wat hebben wij ons alleen gevoeld.

Deze map is helder, benoemt de gevolgen en problemen die kunnen ontstaan en geeft veel sites waarmee betrokkenen verder kunnen. Maar vooral; de patiënten worden eindelijk gehoord en serieus genomen.

Kortom; een groot compliment.Jullie doen heel goed werk. Bedankt hiervoor.

Autismewerkboek THUIS in een onbegrijpelijke wereld

Dit werkboek is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Het kwam tot stand in nauwe samenwerking met Amarant en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), die de realisatie inhoudelijk en financieel mogelijk maakten. LMcc heeft een concept met een kleurstelling bedacht om de drie delen van dit werkboek duidelijk te benadrukken. De illustraties in het werkboek zijn gemaakt door Roel Venderbosch. In het boek spelen een cliënt met autisme en een verstandelijke beperking en een begeleidster de hoofdrol, samen bouwen ze aan een thuis. Het boek is bedoeld voor begeleiders en mbo studenten. Het boek is ook interactief gemaakt.

foto autismeboek_824x675