Ad interim

Extra ondersteuning nodig? Maar een project is net te kort om daar iemand voor aan te nemen? Ik voel me snel thuis in uw organisatie en vind makkelijk mijn weg. Eind 2017 vroeg Stichting Philadelphia Zorg afdeling Organisatiebelang te ondersteunen bij diverse projecten. Op dat moment speelde het project ProActive voor de afdeling Finance. Het project moest worden uitgerold binnen de 500 zorginstellingen van Philadelphia. Binnen Philadelphia ging men op een andere manier dingen bestellen en betalen. Medewerkers bestellen nu vanuit een centrale digitale omgeving (een ‘portal’), de verrekening van die bestellingen gaat centraal en geautomatiseerd. Hiermee wordt de administratieve last op de locaties fors kleiner. En worden er, naast minder overheads, aanzienlijke inkoopvoordelen gerealiseerd. Om dat mogelijk te maken werd een nieuw bestel- en betaalsysteem geïntroduceerd: ProActive. Daarnaast werden processen op bijvoorbeeld de afdeling Cliëntadministratie en HR verder geautomatiseerd. De interne communicatie daaromheen verzorgde ik. Hieronder de werkzaamheden.

Stichting Philadelphia Zorg

Periode: 20-11-2017 tot 31-12- 2020
Organisatie: Stichting Philadelphia Zorg
Type organisatie: Zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Missie: Mensen met een beperking ondersteunen om prettig te leven en het beste uit zichzelf te halen
Afdeling: Communicatie
Functie: Senior Communicatieadviseur en grafisch vormgever (projectmedewerker)
Aantal uren: onbeperkt aantal uren per week

Werkzaamheden:

 • Communicatieadvies en grafische vormgeving voor Organisatiebelang (afdelingen: HR support, Inkoop, Control, Financial Control, Cliëntadministratie).
 • Communicatie projecten Duurzaamheid/MVO, (bijeenkomsten) Philadelphia Business Club, prijsvragen (tenders).
 • Communicatieprojecten Klantbelang en Innovatie & Projecten.
 • Schrijven (nieuwsberichten, interviews) voor intranet ‘Mijn Philadelphia’. Websiteteksten schrijven.
  Intranet ‘Mijn Philadelphia’ muteren.

Standaard vervul ik de volgende agile werkzaamheden per project:

 • Communicatieadvies (in de vorm van Projectrenders – communicatieplannen)
 • Projectmanagement en verbinden partijen
 • Schrijven van interviews, Mijn Philadelphia berichten, redactie teksten enz., blauwe mails
 • Fotografie (ik maakte zelf de foto’s van bijvoorbeeld medewerkers of beeld voor ontwerpprojecten)
 • Het bewerken van Mijn Philadelphia (pagina’s aanmaken voor de afdelingen, adviseren inhoud, maken headers voor boven de pagina’s, actueel houden van de pagina’s) of het maken van algemene pagina’s (bijvoorbeeld over Duurzaamheid)
 • Coördineren inhoud website www.philadelphia.nl pagina’s (bijvoorbeeld de pagina over Duurzaamheid en Philadelphia Business Club)
 • Werken met Docufiller (mails, nieuwsbrieven)
 • Ontwerpen communicatiemiddelen (Bijvoorbeeld: tegels (buttons) voor Mijn Philadelphia, flyers, handleidingen, instructies, reglementen, posters, rolbanners voor beurzen, invulbare PDF-formulieren, plaatjes voor op Mijn Philadelphia, infographics, een memoryspel, praatplaatjes, Quickstart documenten, Kaarten, Kranten, Hand-outs, Kalenders, een ontwerp en productie van Wordsjablonen, templates, enz.). En het ontwerpen en maken van headers boven Mijn Philadelphia berichten of beeldmerken projecten (bijvoorbeeld Philadelphia Business Club)
 • Coördinatie van animatie, videoproducties (inhoud bepalen, vormgeving en productie begeleiden)