Interactieve PDF

Dynamisch verbinden met iPDF

Soms wil je een tekst iets extra’s geven omdat deze zich leent voor meer verdieping, of omdat je het leuk vindt om deze te koppelen met informatie die elders staat. Bijvoorbeeld een link naar informatie op een website, een tekst die op een andere pagina of in een ander hoofdstuk staat. Of je wilt hyperlinken naar een filmpje dat op YouTube staat. Die verbindingen maken je tekst wat speelser of gewoon sterker. Daar kun je een interactieve PDF (iPDF) goed voor gebruiken. In de opmaak kun je van alles hyperlinken. Teksten, beelden, boxen, wat je maar wilt. Zo kun je dus dynamische verbindingen leggen en je teksten ondersteunen en voorzien van meer achtergrondinformatie die elders staat.

Open je een interactieve PDF beeldvullend in je scherm dan lijkt het soms op een mini website. Je navigeert, net als bij een website, naar pagina’s toe en maakt af en toe een uitstapje naar een ander hoofdstuk, een andere pagina, website of filmpje en weer terug. Eigenlijk zijn de mogelijkheden onbeperkt. Het ontwerp geeft je alle vrijheid en de uitwerking is altijd verrassend.

Hieronder vind je wat voorbeelden van interactieve PDF-en die ik eerder heb gemaakt. Maar natuurlijk kan ik alles naar jouw wensen ontwerpen en omzetten naar een interactief document. Deze interactieve PDF-en kun je delen door ze als bijlagen mee te sturen bij een mail, maar je kunt ze ook plaatsen op intranet of op je website.

Wil je meer informatie of gewoon eens sparren over de mogelijkheden, bel of mail me dan gerust.

Klik op de plaatjes om de voorbeelden te bekijken!